Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-09@00:25:21 GMT

«آتش به اختیار» فرهنگی _ ورزشی مدافع پرسپولیس

تاریخ انتشار: ۱۴ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۹۱۴۵۸۳

«آتش به اختیار» فرهنگی _ ورزشی مدافع پرسپولیس

به گزارش وانانیوز، خیلی ها هنوز «داش ابرام»‌ صدایش می کنند؛ داش ابرامی که آنقدر برایشان زنده است که وقتی خاطراتش را می شنوی، فکر می کنی درباره آدمی در همین حوالی حرف می زنند.

برای آنها که با اسم «داش ابرام»‌ آشنا نیستند، شاید کتاب «سلام بر ابراهیم» بیشتر آشنا باشد؛ کتابی ماجرای یک شهید خاص را روایت می کند؛ شهید ابراهیم هادی! شهید که برای خیلی ها هم اسوه ایثار است و هم اسوه ورزشکاری و مرام.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حالا 36 سال پس از آخرین باری که ابراهیم هادی در کوچه های تهران دیده شد، عده ای دور هم جمع شده اند تا یاد او را با همان راهی که خودش دوست داشت زنده نگه دارند؛ تاسیس یک مدرسه یا به قولی آکادمی فوتبال به نام شهید ابراهیم هادی.

بانی کار بازیکن خوش اخلاق پرسپولیس محمد انصاری است که خودش می گوید سال 90 با خواندن کتاب سلام بر ابراهیم، با داش ابرام آشنا شده است و حالا آنقدر گرفتار مرام و معرف این شهید شده که دنبال تاسیس مدرسه فوتبالی افتاده که ورزش و اخلاق را در کنار هم داشته باشد.

مراسم افتتاحیه مدرسه فوتبال شهید ابراهیم هادی با مدیریت محمد انصاری و مربیگری کولیوند دیروز در شهرک محلاتی تهران برگزار شد، برنامه ای که خواهر شهید ابراهیم هادی، عمادی به نمایندگی از هیات مولف کتاب سلام بر ابراهیم و تعدادی از نونهالان عضو مدرسه و خانواده هایشان هم در آن حضور داشتند.

محمد انصاری اولین سخنران برنامه بود که از نحوه آشنایی اش با شهید و اخلاق ابراهیم هادی گفت؛ پیوند اخلاق و ورزش شاید این روزها حلقه مفقوده ورزش ما باشد، نکته ای که انصاری تلویحا به آن اشاره می کند و ایجاد مدرسه فوتبالی در رده سنی پایه و به نام شهید هادی را گشایشی در حل این مشکل می داند.

شاید برای خیلی ها عجیب باشد که یک بازیکن فوتبال بانی چنین اقدام فرهنگی، ورزشی شده باشد؛ اما خاطراتی که آقای عمادی مولف کتاب سلام بر ابراهیم برای جمع تعریف می کند، قدری فضا را برای جمع روشن می کند؛ بعد شنیدن این خاطرات تازه خیلی ها به عمق و ارزش این حرکت فرهنگی پی می برند.

آقای عمادی که پشت تریبون قرار گرفت فضای جلسه تقریبا عوض شد؛ آقای عمادی از شهیدی گفت که وقتی آخرین بار در سال 60 به جبهه اعزام شد، به رفیقش گفته بود «اینبار می خواهم جوری بروم که هیچ چیز از من بر نگردد...»؛ او از شهیدی می گفت که در عین خوشنامی همیشه دوست داشت گمنام بماند؛ از شهیدی گفت که در فینال مسابقات کشتی انتخابی تیم ملی، در عین اقتدار و توانایی فوق العاده بدنی، وقتی متوجه می شود خانواده نامزد حریفش در سالن هستند، آنقدر با حریفش مدارا می کند که سه اخطاره می شود و کشتی را می بازد تا مرام و معرفت را ببرد.

خاطراتی که عمادی برای جمع تعریف می کند چشم های جمع را تر می کند؛ حالا تقریبا همه دوست دارند برنامه زودتر تمام شود تا بتوانند کتاب سلام بر ابراهیم را بخوانند؛ البته بعضی ها همین چند دقیقه را هم طاقت نمی آورند و به صفحه های کتاب سرک می کشند.

شهید ابراهیم هادی که در زمان حیاتش می خواست گمنام باشد، حالا با همت تعدادی از جوانان که آنها هم گمنام هستند، در حال شناخته شدن در سراسر کشور و حتی عرصه بین المللی است؛ یکی از بانیان برنامه می گوید که «هیچ وقت برای کارهای فرهنگی و مراسم های سالگرد شهید به مشکل برنخوردیم و همیشه خدارو شکر کارها هماهنگ شده است.»

در ادامه برنامه نوبت به افتتاح مدرسه فوتبال در زمین ورزشی روبروی سالن می رسد؛ نونهالانی که رنج سنی شان 8 تا 12 است زیر نظر آقای کولیوند از مربیان مطرح تیم های پایه کشور، تمرین را آغاز می کنند؛ شور و شوق این بچه ها گرفتن لباس هایی که پشت همه آنها نام شهید ابراهیم هادی حک شده، دیدنی است.

محمد انصاری هم در کنار زمین حضور دارد و با صبر و حوصله تمام در حال گرفتن عکس سلفی با بچه های قد و نیم قدی است که وقتی شنیده اند بازیکن مطرح پرسپولیس و تیم ملی به زمین فوتبال محله شان آمده، خود را با اینجا رسانده اند.

پدر یکی از بچه های عضو تیم که خودش هم حسابی فوتبالی است حرف جالبی درباره مدرسه فوتبال شهید ابراهیم هادی می زند؛ «‌وقتی شنیدم یک بازیکن با اخلاق مدرسه ای را به اسم شهید هادی تاسیس کرده از تهرانپارس خودم را به اینجا رساندم؛ واقعا کار فرهنگی و تربیتی درست یعنی همین»

یکی دیگر از جوانانی که به قول خودش فقط و فقط به عشق اسم شهید هادی خود را به اینجا رسانده، نکته قابل توجهی می گوید: «خدا وکیلی در این وانفسای تعطیلی کارهای فرهنگی، اقدام این جوانان و فوتبالیستی مثل این بازیکن تیم ملی، مصداق همان آتش به اختیار و کار فرهنگی تمیزی است که آقا گفته اند.»

بچه هایی که وسط میدان با شور و شوق در حال تمرین هستند، قرار است در کنار ورزش هم اخلاقشان را حفظ کنند و هم بهترین در میدان باشند؛ کاری که شاید سال ها قبل باید شروع می شد ولی هنوز هم دیر نشده است.

آنهایی که می خواهند در مدرسه فوتبال شهید ابراهیم هادی ثبت نام کنند می توانند به مجموعه فرهنگی مسجد امام خمینی در شهرک شهید محلاتی مراجعه کنند تا یک مدرسه فوتبال متفاوت را با طعم آشنایی با یک شهید خاص، تجربه کنند.

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۹۱۴۵۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کدام استان‌ها بیشترین شهدای مبارزه با مواد مخدر را دارند؟

آفتاب‌‌نیوز :

ابوالحسن صفرپور، دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به ایجاد گفتمان برای پاسداشت شهدای مدافع کشور، اظهار کرد: وقتی اسم مبارزه با مواد مخدر می‌آید، افکار عمومی به‌سمت معتاد و قاچاقچی و خُرده‌فروش می‌رود، این ادبیات نیاز به تغییر دارد.

شهدای مبارزه با مواد مخدر ناخودآگاه این افکار کوچک را به ذهن متبادر می‌کند. این همه شهید صرفاً برای مبارزه با چهارنفر خُرده‌فروش نبوده است؛ لذا این کلمه نیاز به تغییر دارد و برهمین اساس نیاز بود تا گفتمان شهدای مدافعان جان طراحی شود.

وی افزود: وقتی قرار است روایت جدیدی را مطرح کنید، نیاز به کلمه‌ی جدید و به بازتعریف دارید. حضرت امام (ره) کلمه‌ی مستضعف را درست کردند. مستضعف را در مقابل مستکبر قرار دادند. کلمه‌سازی کردند. در رابطه با جنگ تحمیلی، عنوان دفاع مقدس را برگزیدند. این کاری بود که حضرت امام انجام دادند. یعنی یک ادبیات جدید وارد جامعه کردند. برای موفقیت در این مسیر، در این مبارزه دائمی و حضور جانانه مقابل دشمنان قسم‌خورده بشریت، به واژه‌های جدید نیاز است. واژه‌ای که همه معتقدان به اسلام، معتقدان به ایران و صاحبان وجدان با هر عقیده‌ای، آن را بپذیرند و در صف مبارزه حاضر شوند. عمق استراتژیک نظام دقیقاً همین‌جاست.

پیشنهاد تغییر نام شهدای مبارزه با مواد مخدر به شهدای مدافع جان

دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: این واژه تازه، می‌بایست جهت‌گیری ما را از‌ایستادگی جلوی چهار نفر معتاد یا قاچاقچی، فراتر ببرد. باید تلاش کرد تا همه انسان‌ها در ایران، در کوبا، چین، امریکا، نیجریه، لبنان و... از شر صهیونیست نجات یابند. به همین‌خاطر به‌جای شهدای مبارزه با مواد مخدر بگوییم «شهدای مدافع جان». فعالان و مؤثران این حوزه را نیز با نام «مدافعان جان» بشناسیم. این‌ها افرادی هستند که در حال نجات جان آدم‌های سراسر گیتی‌اند. به‌خاطر پیشگیری‌ها، صیانت‌ها و مجاهدت‌های مدافعان جان، بسیاری از افراد معتاد نشدند و سالم هستند. این نیاز به گفتمان‌سازی دارد. تا زمانی که نگاه ما به حوزه مواد مخدر گفتمان تدافعی ذلت و اسارت باشد و گفتمان جهاد و مبارزه در آن ایجاد نشود، افکار عمومی در راه مقاومت عمومی بسیج نخواهند شد. گفتمان ضعف و ذلت را باید فراموش کرد و کنار گذاشت. در این عرصه، ایران اسلامی صاحب‌ایده و رویکرد است.

صفرپور با اشاره به رشادت‌های شهدای مدافعان جان در کشور، عنوان کرد: یک رویکرد کاملاً تهاجمی، ما یک طلبکاری بزرگ از تمام دشمنانی داریم که در کشور ترویج موادمخدر کرده و می‌کنند چرا که جوانان ما را شهید کرده‌اند، برخی در لباس و جایگاه مبارزه با قاچاقچیان، برخی هم با فریب خوردن، در دام افتادن و مظلومیت، عده زیادی هم که هنوز قرار است در این راه منحوس کشته شوند.

دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: تعداد شهدا مدافع جان (شهدا مبارزه با مواد مخدر و روانگردان) در تاریخ ۴۵ ساله جمهوری اسلامی ایران ۳۸۶۴ نفر تا پایان سال ۱۴۰۲ بوده است.

استان‌هایی که بیشترین شهید را در راه مبارزه با مواد مخدر داشته اند!

وی به آمار شهدای استان‌ها در حوزه مبارزه با مواد مخدر اشاره کرد و گفت: به ترتیب سیستان و بلوچستان، کرمان و خراسان رضوی بیشترین تعداد شهدا مدافع جان را دارد. همینطور دستگاه‌های اجرایی که بیشترین تعداد شهید مدافع جان دارند به ترتیب فراجا با تعداد ۳۰۱۷ نفر، سازمان بسیج مستضعفین با تعداد ۴۳۰ نفر، ارتش جمهوری اسلامی با تعداد ۱۴۲ نفر و سایر دستگاه‌ها نیز با تعداد ۲۷۵ نفر شهید را در این راه تقدیم کرده‌اند.

صفرپور درباره برگزاری یادبود شهدای مدافع جان در استان‌های کشور نیز ابراز کرد: یادواره شهدا مدافع جان هم اکنون به صورت استانی در استان‌های تهران، کرمان، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه، کردستان، قزوین، زنجان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و لرستان در حال برگزاری است.

دبیر میز پیشگیری فرهنگی و اجتماعی از مصرف مواد مخدر و الکل شورای عالی انقلاب در بخش دیگری از این گفتگو به آمار شهدای مدافع جان در استان‌های کشور اشاره کرد و این آمار تا پایان سال ۱۴۰۱ است.

وی تأکید کرد: ماموریت اصلی این است که ادبیات‌سازی و گفتمان‌سازی منفور‌سازی فرآیند تولید، قاچاق، توزیع و مصرف مواد مخدر و روان گردان صورت بگیرد.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • ابهام مهم در ترکیب حریف آینده استقلال
  • نیکبخت:استقلال یک مدیر ورزشی می‌خواهد که باشگاه را خوب مدیریت کند/تماشاگران بی فرهنگ در ورزشگاه‌ها باید شناسایی شوند
  • کدام استان‌ها بیشترین شهدای مبارزه با مواد مخدر را دارند؟
  • شکایت پرسپولیس از استوری جنجالی مدافع سپاهان
  • تمرین و ریکاوری سرخپوشان با حضور همه بازیکنان
  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • افزایش سرانه ورزشی اصفهان مستلزم ورود سرمایه‌های خُرد مردمی است
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ فضای مدرسه در زمان اوقات فراغت در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرد
  • خبرهای خوش برای معلمان/ باباهای مدرسه ساماندهی می شوند
  • خبرهای خوش برای معلمان/ یاباهای مدرسه ساماندهی می شوند